DOMINO EFFECT – Иновативен подход към лифтинга на лицето и подчертаване на овала

НОВОСТИ В ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА

DOMINO EFFECT – ИНОВАТИВЕН ПОДХОД КЪМ ЛИФТИНГА НА ЛИЦЕТО И ПОДЧЕРТАВАНЕ НА ОВАЛА

Бръчки, загуба на плътност, отпускане на кожата, промяна в овала: всички тези признаци на стареене правят лицето да изглежда уморено, напрегнато, без тонус и свежест. Факт е, че силно изразените възрастови промени добавят поне 10 години към реалната възраст. В търсене на бърза и по-драстична промяна, която да ги отдалечи от това, което виждат в огледалото, пациентите над 40 г. все по-често посещават лекарския кабинет. Как с помощта на естетичната медицина можем да възвърнем свежестта и младежкото излъчване на лицето, като запазим  индивидуалността? Ключовите думи са баланс, хармония и правилни пропорции, избор на подходящ продукт!

За DOMINO EFFECT, най-новия подход в естетичната медицина за постигане на меки и естествени резултати, се обръщаме към д-р Мария Тончева.

Лицето е единна система от  кости на черепа, мускули-антагонисти – елеватори и депресори, подкожна мастна тъкан, оформяща овалните форми и кожа. Процесите на стареене обхващат всички структури: от кожата до костите и са еднакви  са при всички хора, единствено се различава скоростта на видима изява. Скоростта на стареене може да се контролира. Добрите специалисти познават добре външните и вътрешни фактори, които водят до преждевременно стареене и предлагат съвети и терапия в зависимост от индивидуалните нужди ха своите пациенти.

Всяко действие има последствия, стареенето и подмладяването също са резултат от последователни промени. Дори една малка корекция в областта на лицето може да има положителен ефект върху цялостното излъчване. DOMINO EFFECT е иновативен подход, който залага на индивидуалните анатомични особености и принципа на биомеханиката на лицето. Цялостният подход на специалиста (FULL FACE) е изключително важен за постигане на естествен резултат.  Добрите специалисти никога не третирането само на една зона, защото това ще доведе до  изменение в индивидуалния израз на лицето на пациента. Такива примери със сигурност не липсват.  Съсредоточаването в една-единствена зона и използването на голямо количество продукт, може да превърне пациента в съвсем друг човек, а лицето да придобие по-тежко и грубо излъчване. За да бъдем максимално прецизни и да избегнем това „обезличаване“, се придържаме към принципа Less is more, емблематичен за френската школа по естетична медицина и представен от пластичния хирург Dr. Frederic Braccini. Прецизно поставяне на малки количества, високо технологичен филър от хиалуронова киселина, по елегантен  начин премахва умората за минути.

DOMINO EFFECT – ЛИФТИНГ, ОБЕМ, БАЛАНС – САМО В 1 ПРОЦЕДУРА

DOMINO EFFECT преразглежда изцяло подхода за прилагане на филъри с хиалуронова киселина. Правилният анализ на анатомичните характеристики на пациента в съчетание с правилния продукт, е в основата на протокола. Правилно изпълнената техника и точното количество продукт, добре разпределено в стратегическите зони (слепоочие, вежди, „долина на сълзите“, скули, ъгъл на челюстта и брадичка), гарантира изключително естествен   резултат  за  18месеца. При DOMINO EFFECT  се използва ART FILLER VOLUME на Френският лидер в естетичната медицина, продукт с перфектни реологични характеристики, позволяващ артистичен скулптиращ подход.

Реологичните характеристики са тези, които определят поведението на филъра в живите тъкани и от тях зависи  вида и качеството на ефекта и неговата продължителност.

Препоръчително е  протоколът DOMINO EFFECT да се изпълнява с ART FILLER VOLUME на Fillmed lab. поради отличителните  му характеристики, несравними с нито един друг продукт от хиалуронова киселина. Овен изключителното  волумизиращо (обем заместващо) действие с продължителност 18 месеца, Art Filler Volume забавя резорбцията на мастните клетки,  което е причина за загубата на обем в лицето. С други думи, Art Filler Volume освен, че добре възстановява загубеният обем в различните зони на лицето, той забавя стареенето в зоните където е поставен, тъй като атакува една от причините водеща до увисване на контура и появата на назолабиални бръчки, а имено разграждането на подкожната мастна тъкан.

Доказаното Art Filler Volume  освен запълващо има и регенеративно действие. Това откритие беше официално представено  през 2020 г.  на световният конгрес по анти-ейдж медицина AMWC в Монако. Тези признати особености, правят  продуктът незаменим и най- предпочитан от лекарите и пациентите при този вид протоколи. Доверявайки се на Art Filler Volume , специалистите гарантират на пациента  най- високо качество, безопасност и ефективни дълготрайни резултати.

Постига се лифтинг ефект, възстановяване на загубения обем и хармонизиране на лицевите пропорции. Ефектът се запазва над 18 месеца, а цялостната регенерация на кожата оптимизира резултата във времето. Освен поддържане на естествения външен вид на пациента, новите FULL FACE протоколи, сред които е DOMINO EFFECT, позволяват използване на по-малко спринцовки,  по-малко количество продукт,  натурални резултати и по-ниска крайна цена за пациента. Статистически риска от усложнения е сведен до нула.

Макар и предпочитан от пациентите над 40-годишна възраст, иновативният протокол DOMINO EFFECT позволява прилагане във всички възрастови групи, особено подходящ при възстановяване на обемите на лицето след загуба на тегло или преждевременно стареене.

ЕСТЕСТВЕНО – БЕЗОПАСНО – ДЪЛГОТРАЙНО – ТАЙНАТА НА БИОФИЛЪРА

 В случаите когато пациента има някаква причина да откаже прилагането на високотехнологична хиалуронова киселина и с оглед  постигане на максимална безопасност и натурални дълготрайни резултати,  за протоколът  Full Face – DOMINO EFFECT,  алтернативно   прилагам персонализирания биофилър по  патентованият от мен метод  SelfRegen (Ускорена автоложна тъканна регенерация). През  2020 Accelerated Autologous Tissue Regeneration (SelfRegen) е отличен с наградата за иновация  в  естетичната медицина  Global Excellence Award  in Innovation  от Global Health & Pharma в Обединеното кралство.

SelfRegen представлява биостимулация на стволови клетки чрез растежни фактори (съдържащи се в тромбоцитите) и фибрин и е най-добрата алтернатива на хиалуроновите филъри. Self Regen e  идеален за пациенти с алергични реакции, чувствителни кожи или други състояния като розацея, възрастово акне, белези от акне, фина, тънка кожа и пигментации, тъй като повлиява успешно и тези  нежелани състояния. Използването на собствена кръв от пациента изключва всякакъв риск от усложнения или странични реакции. Биофилърът има мощно регенеративно действие на всички слоеве на кожата и подкожната мастна тъкан, видимо подобрява нейните качества: плътност, еластичност, тонус, пори, хидратация, пигментации.  Подходящ за  всички възрасти. С напредването на годините организмът синтезира все по-малко количество колаген, еластин и хиалуронова киселина, което се отразява върху качеството на кожата и нейната съпротива срещу гравитацията.

Перфектният баланс при DOMINO EFFECT с биофилър постигам с правилната техника на инжектиране, базирана на анатомичните особености на лицето. Кожата е видимо по-свежа, стегната, плътна и хидратиранa, а подсилването на естествените процеси на регенерация разгръщат ефекта във времето. Персонализираният биофилър, приложен по иновативния подход DOMINO EFFECT е истинска революция при FULL FACE протоколите за подмладяване.

Най – същественото предимство на протокол DOMINO EFFECT изпълнен с ART FILLER VOLUME/ Fillmed lab  или  Self Regen -Bio Filler/ PRP lab. е че освен запълващ ефект, дава мощен регенеративен ефект. Именно регенеративната компонента на този протокол е съществената разлика от всички други  FULL FACE  процедури, а регенеративната същност e тази която забавя стареенето, дава естествени и дълготрайни резултати и запазва нашата идентичност и индивидуална красота!

Както е известно,  мини- инвазивните процедури не отменят необходимостта от ежедневните ритуали за кожата. Добрата ежедневна грижа подсилва повърхностният, защитен слой на кожата, като минимализира външните фактори на стареене и осигурява необходимите съставки  за нейната  правилна функция.

Моите пациенти са винаги индивидуално съветвани за подходящата  дневна грижа.  Skin Perfusion, като медицинска   анти-ейдж козметика е най-често моят избор.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish