На каква възраст трябва да започне грижата за кожата и може ли да се забави стареенето?

Майка и дъщеря се подложиха на естетични трансформации в „Променените“ по btv

ария Касимова-Моасе, която е журналист и писател, заедно с дъщеря си Рада Копрева са поредните участници в реалити поредицата „Променените” по bTV, които претърпяха красиви трансформации. Мария и Рада са представители на две различни поколения жени – на 50 г. и на 20 г., всяка със специфични за възрастта си естетични потребности.

И при двете участнички естетичният дерматолог д-р Мария Тончева приложи подход за въздействие върху процесите на стареене на кожата.

Мария Касимова-Моасе сподели в предаването, че много би искала двете й дъщери да се гордеят с нея като добре поддържана майка. Дъщеря й Рада е на 21 години и е студентка по Туризъм и хотелиерство във Виена. Като влогър със свой youtube канал и като бъдещ хотелиер за нея е важно да изглежда добре. Тя обича да се гримира и има отношение към външния си вид. Целта на посещението й при естетичния дерматолог д-р Мария Тончев е да запази свежестта на кожата си поне за две десетилетия напред, да забави стареенето и да подчертае естествената си красота. И тъй като стареенето на кожата започва от 20 г., при Рада е важна стратегията за антиейдж превенция и отлагане на белезите на възрастта. За тази цел д-р Точнева прилага три последователни процедури: пилингът Ligh Peel, хиалуроновата маска Hyaluronic Youth Mask на Fillmed и Cryo Led терапията.

Нежният пилинг Ligh Peel  комбинира бадемова киселина и глюконолактон, вид киселина, която се извлича от глюкозата. Тази вълшебна комбинация е особено подходяща за млада, склонна към омазняване кожа, тъй като има противовъзпалителен ефект. Пилингът почиства кожата от мъртвите клетки, намалява себума и свива порите. Изравнява тена, стимулира регенерацията на клетките и придава сияние върху кожата. Като втора стъпка от освежаващата терапия за Рада д-р Тончева приложи маската на Fillmed с три вида хиалуронова киселина и алое вера за интензивна хидратация и подранване с успокояващ кожата ефект. Различните видове хиалуронова киселина позволяват проникване в различните по дълбочина слоеве на кожата.

За да ускори проникването и абсорбцията на активните съставки за финал д-р Мария Тончева добавя криотерапия и LED светлини. Съветът на дерматолога е протоколът от всички терапии да се повтаря през 3-4 месеца.

Удължаване на ефекта от процедурите с козметична грижа у дома

За запазване и удължаване на трайността на естетичните резултати от процедурите, дерматологът д-р Мария Тончева препоръчва на всички пациенти задължително и ежедневно да използват медицинската козметика на Laboratoires Filorga.

Подбраните от д-р Мария Тончева продукти за домашна грижа за Рада са:  

  • Концентрираният серум Filorga Hydra Hyal с интензивен хидратиращ ефект. Съдържа 4 вида хиалуронова киселина с висока концентрация и екстракти от листа от Галанга и червено алгае. Стимулира производството на собствената хиалуронова киселина в кожата, като възстановяват естествените й водни запаси.
  • Подсилващия крем за младежка визия Filorga Hydra Filler, който осигурява на кожата целодневна хидратация в дълбочина. Запазва я фина и гладка и предотвратява образуването на линии и бръчки.
  • Filorga Optim Eye– стягащ околоочен крем против бръчки, заличава отоци и черни кръгове.
  • Filorga UV Defence SPF50 – слънцезащитен крем с висока фото UVA & UVB защита. Предпазва кожата от преждевременно фотостареене и намалява опасността от образуването на пигментни петна. Формулата включва NCTF + хиалуронова киселина, съчетание от 54 съставки с органичен произход, стимулира клетъчната активност и осигурява цялостно регенериращо и антиейдж действие.

Как на 50 г. да ревитализирате кожата на лицето, шията и деколтето?

При Мария Касимова-Моасе подходът на естетичния дерматолог д-р Мария Тончева е превенция с цел контрол на процесите на страеене и корекция на вече настъпилите възрастови изменения. Участничката посещава за първи път кабинета на д-р Тончева преди 5 г., когато й е приложена комбинирана регенерираща терапия: BIO Face Lift в комбинация с резорбируеми, колагенообразуващи конци и биофилър с PRF, няколко серии ревитализация с Bio Nutri Glow протокол на Fillmed за съхраняване еластичността на кожата и предотвратяване отпускане на овала на лицето. И въпреки че оттогава не е правила никакви процедури, ефектът от направените преди 5 г. процедури е все още видим.

Предизвикателствата, с които д-р Тончева трябва да се справи сега при Мария са: мимически бръчки по челото и около очите, отпуснат клепач и тъмни кръгове под очите; фотостареене в зоната на шия и деколте; загуба на обем и стареене на гърба на ръцете. Тъй като участничката не желае да й бъде поставен ботолинов токсин, за запълване на бръчките на челото и очите тип „пачи крак“ дерматологът използва специално създаден за целта хиалуронов филър, който ще задържи ефекта си 18 месеца. Така са запазени мимиката и емоцията на Мария, което за нея като артист е изключително важно .

За ревитализация на кожата на цялото лице, шия, деколте и ръце д-р Тончева прилага коктейл за мощна клетъчна регенерация MHA 10 в комбинация с NCTF135HA на специализираната френска лаборатория Fillmed. А за възстановяване загубата на обем в горната част на дланите посредством щадяща канюлна техника инжектира Art Filler Universal 1,2ml и NCTF135 HA 3ml.

И тъй като ежедневната грижа у дома е от съществено значение за постигане на максимален ефект на Мария Касимова-Моасе са препоръчани продуктите Skin Perfusion на FillmedTime BoosterRE-Time Serum5 HP Youth CreamGR-Youth Mask и Glycopeel Мask.

 

Източник: Жената Днес

Нова публикация ‹ д-р Мария Тончева — WordPress (selfregen.eu)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish